Αναζήτηση στο site


GREEKS SALUTE YOU !!! Stockholm, Sweden – 07/03/2009

2013-08-27 13:29

 

Για μια ακόμη φορά αποδείξαμε ότι οι αποστάσεις δεν μας φοβίζουν. Εκεί, 3000 μίλια μακριά, στην παγωμένη Στοκχόλμη, οι έλληνες metallifans ύψωσαν για μια ακόμη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος τη φωνή τους και έδειξαν τι θα πει ελληνικό σθένος…και τρέλα. Αυτή τη φορά με δύο banner στα μπαγκάζια μας : το μόνιμο σύμβολο του club μας που ταξιδεύει σε όλα τα Live, αλλά και μια ελληνική σημαία πάνω στην οποία αποτυπώσαμε το μήνυμά μας και την προορίσαμε για να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η επιλογή του ξενοδοχείου που μείναμε ήταν ιδανικότερη από ότι περιμέναμε, καθώς ανακαλύψαμε πολύ γρήγορα ότι η αίθουσα φαγητού ήταν ουσιαστικά θεωρείο που έβλεπε μέσα στο στάδιο που το show θα λάμβανε χώρα!!! Σάββατο πρωί λοιπόν πίναμε τον πρωινό μας καφέ στο καλύτερο σημείο για να παρακολουθούμε το στήσιμο της σκηνής για το βραδινό live. Το ότι το ξενοδοχείο δε είναι μέσα στο Globe Stadium ήταν ο λόγος για να διαμένει εκεί και το crew του group : έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και να δώσουμε τους χαιρετισμούς μας σε αυτούς που εργάζονται σκληρά και μεθοδικά για να μας δώσουν σε κάθε live το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι σκανδιναβοί, αν και μας απογοήτευσαν το προηγούμενο βράδυ στο πάρτυ του τοπικού Chapter – είμαστε βλέπετε συνηθισμένοι σε all-night-long-Metallica-headbanging – στο Live αποδείχθηκαν καλύτερο κοινό.

Τι μας άρεσε :

-          το εξαιρετικό στάδιο, με όση ακριβώς χωρητικότητα έπρεπε για να ευχαριστηθούν όλοι

-          οι security guards που δεν μας άφησαν στιγμή χωρίς νερό, για να αντέξουμε την ένταση και να κρατήσουμε γερά στο front row

Τι δεν μας άρεσε :

-          τα εχθρικά αισθήματα απέναντί μας που εκδήλωσαν με τον χειρότερο τρόπο ορισμένοι σουηδοί εξυπνάκηδες : τελικά η ελληνική σημαία στο front row ενοχλεί πολύ!!! Ποιος άραγε έχει «βγάλει τη βρώμα» ότι η Σουηδία είναι πολιτισμένη χώρα;;;;;

-          το κοινό –σε αντίθεση με το ελληνικό- δεν είχε «ρυθμό» : αυτό που είχε κάνει τόσο εντυπωσιακή την συναυλία του 2007 στην Ελλάδα, το κοινό πάθος, το ότι με μια φωνή και μια καρδιά τραγουδούσαμε και φωνάζαμε «συνθήματα», δεν υπήρχε στο σουηδικό κοινό. Όπως επίσης δεν υπήρχε κανένα σημάδι, εκτός από την δική μας παρέα, οργανωμένης «κερκίδας».

Τα support Sword και Machinehead μας …άνοιξαν ευχάριστα την όρεξη, αλλά κακά τα ψέματα, όλοι ήταν μάλλον χαλαροί, κρατώντας δυνάμεις για τους Metallica. Οι οποίοι, για μία ακόμη φορά μας ενθουσίασαν!!! Ο Lars σχεδόν αμέσως μόλις ανέβηκε στη σκηνή εντόπισε το banner μας και έδειξε προς το μέρος μας. Ήταν το σύνθημα για να περάσει και η λοιπή παρέα για να μας χαιρετήσει, κάνοντάς μας περήφανους που τους θυμίσαμε τι σημαίνει ελληνικό κοινό. Τα lights & pyro effects έδιναν ένταση, ενώ το setlist έδεσε τέλεια τον νέο δίσκο με παλιότερα αγαπημένα κομμάτια. Ακούραστοι και αεικίνητοι όλοι τους, κατέθεσαν ψυχούλα και μας άφησαν για μια ακόμη φορά χωρίς ανάσα. Δεν σταμάτησαν να μας αποκαλούν «οικογένειά τους», ενώ εξαιρετικό highlight συναισθήματος από τον James Hetfield ο πρόλογος του Broken, Beat and Scarred : «εάν κάποιοι από εσάς περνάνε δύσκολα τελευταία, και καταφέρνετε να τα βγάλετε πέρα με τη βοήθεια της οικογένειας ή των φίλων σας…τότε μην ξεχνάτε…WHAT DON’T KILL YOU MAKES YOU MORE STRONG!!!»

 Setlist

That was just your life

The end of the line

Harvester of sorrow

No remorse

One

Broken, beat and scarred

Cyanide

Sad but true

Turn the page

All nightmare long

The day that never comes

Master of puppets

Fight fire with fire

Nothing else matters

Ender Sandman

Helpless

Jump in the fire

Seek and destroy

Τα…λάφυρα

Τρείς πένες (δύο από τον Rob και μία από τον Kirk) πέρασαν σχεδόν χέρι με χέρι στο «ελληνικό στρατόπεδο», ενώ η ελληνική σημαία παραδόθηκε για να ταξιδέψει για τα headquarters. Το σύνθημα : GREEKS SALUTE YOU – KEEP IT TRUE – KEEP IT METAL – HELLASMETALLICA GREEK METCLUB CHAPTER. 

Αντί για επίλογο

Η επιστολή για τα μέλη του metclub φέτος είναι δια χειρός James Hetfield και αναφέρει : «Τον σεβασμό που μας δείχνετε τον νιώθουμε όταν σας βλέπουμε στο show. Αυτή είναι η πραγματική αφοσίωση στην Οικογένεια. Ελάτε μαζί μας ανά τον κόσμο και φέρτε μαζί σας την δυνατότερη φωνή σας. C   U   IN THE FRONT ROW».

Ευχαριστούμε τον Jeff  Yeager από το MetClub για την φωτογραφία των ελλήνων front rowers στο www.metontour.com